Geen twee mensen gebruiken een systeem op precies dezelfde manier. De meeste mensen willen altijd sleutelen en expirimenteren aan mijn daytrading systeem.
Geen twee mensen gebruiken het systeem op precies dezelfde manier.

Het moment van kopen en verkopen verschilt onderling. Het ‘systeem’ is dan
ook slechts een stukje uit een grote puzzel.

Zoals professionele traders weten, is constante winstgevendheid niet alleen afhankelijk van een goed systeem, maar vooral van het overwinnen van persoonlijke psychologische kwesties.

Zolang je gevoelens als eigenwijsheid, hebzucht en angst niet onder controle hebt zul je binnen de korte keren de account opblazen, systeem of niet.

Om het (day)traden te begrijpen moet je het beleven, ademen en ervaren. Je zult het pas echt begrijpen als je één met de markt bent geworden. In plaats van het zoeken naar signalen uit de markt zal de markt dan tegen de trader gaan spreken en zelf signalen afgeven.

Om het bovenstaande goed te begrijpen en beseffen zul je eerst de hele riedel van praktijkervaring met vallen en opstaan moeten doorlopen.

Door Rob Wessels
Rob Wessels heeft meer dan 20 jaar ervaring met daytraden en geeft iedere vrijdag een cursus daytraden in Van der Valk Hotel Breukelen of Rotterdam-Ridderkerk.
www.robwessels.nl