Een menselijk trekje zou je het kunnen noemen. Naar mijns inziens komt het namelijk niet voor in de echte wildernis.

Heeft u een panter wel eens zien twijfelen op het moment dat hij besluit zijn prooi te grazen te nemen? Nou ik niet. En waarom niet?

Een panter vertrouwt tijdens het jagen in een voor hem bekende omgeving op zijn vaardigheden die hij ooit van zijn moeder meekreeg. Daarnaast vertrouwt hij ook op iets anders wezenlijks: instinct.

Bovenstaande zou niet alleen voor de panter kunnen opgaan, maar ook voor de daytrader.

Een daytrader dient ook niet te twijfelen bij het maken van beslissingen. Zie gemakshalve in plaats van de prooi van de panter de winst van de daytrader.
 
Twijfels zorgen dat u nooit uw prooi te pakken krijgt. In plaats van in de jungle jaagt u in een veel harder terrein: de wereld van de gehaaide handelaars. Zorg dat u bekend wordt met deze wereld: lees artikelen, blijf op de hoogte van geruchten en speel daar op in als een panter die gebruikt maakt van de windrichting bij het jagen.
 
Gebruik de vaardigheden die ik je heb geleerd en vertrouw daar op. Hoe komt het dat de panter op haar vaardigheden vertrouwt? Heel simpel, de moeder van de panter heeft bewezen dat de vaardigheden werken tijdens zijn jonge kinderjaren.
 
Ik heb je laten zien dat de vaardigheden die een daytrader nodig heeft, echt werken. En daarbij: ik heb het je geleerd. Net zoals het kleine pantertje de garantie heeft dat moeder elke dag wat te eten vangt, heb ik jou mijn vaardigheden getoond die de winst voor een daytrader garanderen. Ik heb het je persoonlijk laten zien.
 
Bovenstaande zou de basis moeten zijn om elke twijfel bij een daytrader weg te nemen.
 
Mocht je toch, na al het bovenstaande nog enige twijfel hebben:
 
Vertrouw net als de panter op je instinct.
Door Rob Wessels
Rob Wessels heeft meer dan 20 jaar ervaring met daytraden en geeft iedere vrijdag een cursus daytraden in Van der Valk Hotel Breukelen of Rotterdam-Ridderkerk.
www.robwessels.nl