Als trader ben ik zuinig met geld. Natuurlijk is dat geen criterium om succesvol te worden maar meer een karaktertrek die daaraan mee kan helpen. U kent de uitspraak: “een dubbeltje bespaard is een dubbeltje verdiend”.

Het voordeel van een zuinige trader is bijvoorbeeld dat je lagere levensonderhoudskosten hebt dan iemand met een dure levensstijl. Een zuinige trader kan dan gemakkelijker een jaartje overleven tijdens het leerproces.

Een zuinige trader houdt zijn onkosten scherp in de gaten en zoekt constant naar zaken waar hij nog meer geld mee kan besparen. Heb ik wel de laagste transactiekosten, is het echt nodig om nu alweer een nieuwe computer aan te schaffen enzovoort. Geen bedrag is te klein om erop te kunnen bezuinigen.

Denk eraan dat trading betekent: geld verdienen. Het gaat over iets verkopen tegen een hogere prijs dan dat je er zelf voor betaald hebt. Het gaat over Euro’s, kwartjes en centen verdienen.

Laten we hier nog eens verder over nadenken. Je wilt een aandeel kopen voor $25,00 maar het schiet ineens omhoog naar $25.25, wil je het aandeel dan nog steeds kopen? Het is ‘maar’ een kwartje duurder dan de prijs die je er voor over had. Een zuinige trader wacht tot de prijs weer zakt naar $25.00 om het dan alsnog te kopen. Een zuinige trader loopt nooit achter de prijs aan, als je begrijpt wat ik bedoel.

Om de bovenstaande redenen en meer, denk ik dat zuinigheid een belangrijk onderdeel is om een succesvolle trader te worden.

Door Rob Wessels
Rob Wessels heeft meer dan 20 jaar ervaring met daytraden en geeft elke vrijdag een cursus daytraden in Van der Valk Hotel Breukelen.
www.robwessels.nl