Als je begint met daytraden moet je oppassen dat je niet steeds een andere trade aangaat. Je krijgt namelijk de drang die een drinker ook krijgt: ‘ach waarom niet, we kunnen er net zo goed nóg eentje nemen’.

Als je eenmaal de discipline verliest is de beer los, het einde zoek. De kans is dan groot dat je weer terugvalt in een soort verslavingsroes, gelijk een alcoholist die weer een drankje neemt, of iemand die weer gaat snoepen na een dieet.

Mijn persoonlijke oplossing voor dit probleem kwam toen ik samen met anderen ging traden. Er ontstond een soort controlesysteem dat we op elkaar uitoefenen om niet de fout in te gaan.

Mijn advies aan beginnende daytraders is dan ook het volgende:

Vraag aan je partner of die na het traden de hand wil ophouden om je winst in ontvangst te nemen. Op die manier voelt het daytraden als een wedstrijd die je moet winnen in plaats van een gokje te wagen.

Vasthouden is als een slecht huwelijk