Geen trader zo blind als degene die zeker is dat ie het ziet.

Liever pak ik een paar keer €100 dan dat ik in een keer €500 probeer te scoren.

Een kleine trader kan de koersen niet manipuleren maar wel bespelen.

Vergeet nooit waarom u trade. Om geld te verdienen!

Niet elke ronde levert winst op. Als alle rondes tezamen maar meer winst dan verlies opleveren.

De waarheid is dat je nooit weet waar de koers heen zal gaan zodra je gekocht hebt. Het enige dat je kunt doen is je positie goed te managen tot het tijd is om eruit te stappen.

Tijdens het daytraden gaat de helft van de strijd over het plezier dat je eraan beleeft. Als je jezelf er niet goed bij voelt, dan is de kans groot dat je het traden niet leuk genoeg vindt. Stop dan een tijdje en denk nog eens rustig na over wat je aan het doen bent. Het is misschien basic maar maar het wordt vaak vergeten toe te passen.

De beurs exploiteert de emoties van de trader.

Er zijn twee soorten traders. De een wil geld en de ander kennis en vakbekwaamheid. Persoonlijk heb ik ervaren dat het geld vanzelf kwam toen ik koos voor kennis en vakbekwaamheid.

Ik weet niets van andere traders. Alles wat ik heb ontwikkeld is een precies gedefinieerd handelsplan om elk soort markt te kunnen bespelen.

Een trader heeft geen tegenstanders. Er zijn geen concurrenten. De beurs biedt kansen. Iedereen die het wenst kan zo’n kans aannemen.

Elke beginnende trader zal moeten leren omgaan met onder andere: risico, geldmanagement, wedden, hopen, angst, bevriezing, stress, kwaadheid en euforie.

Door Rob Wessels
Rob Wessels heeft meer dan 20 jaar ervaring met daytraden en geeft iedere vrijdag een cursus daytraden in Van der Valk Hotel Breukelen of Rotterdam-Ridderkerk.
www.robwessels.nl